Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/matrafured/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 646
V. Erdészeti Nyílt Nap Mátrafüred – Mátrafüred
Egyél egy jót és nyerj! Mátrafüred
Egyél egy jót és nyerj vele!
2016-07-26
Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó - Mátrafüred bejegyzés
Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó
2016-07-27
Összes

V. Erdészeti Nyílt Nap Mátrafüred

V. Erdészeti Nyílt Nap Mátrafüred

V. Erdészeti Nyílt Nap Mátrafüred

Szereted az erdei állatokat és növényeket? Érdekel az erdőgazdálkodás művészete és hogy „miből lesz a cserebogár”? Gyere el te is szeptember 30-án a mátrafüredi parkba, ahol betekinthetsz az erdő és erdészek rejtélyes világába. Az EGERERDŐ Zrt. dolgozói minden érdeklődőt szeretettel várnak, a gyermekeknek pedig meglepetéssel kedveskedünk.

A park területén található standoknál szakembereink közérthető módon mutatják be az óvodások, általános iskolások és lakosok számára az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját és az EGERERDŐ Zrt. tevékenységét:
– Erdei növények, az erdő élete
– Erdei rovarok
– Fahasználat
– Erdészeti gépek
– Fatermékek
– Vadgazdálkodás és vadászat
– Erdei melléktermékek, az erdő ízei
– Az erdő látogatása
– Erdei vasutak
– Erdei művészetek
– Erdészeti oktatás

Testközelbe kerülnek az erdők és az erdőgazdálkodás. A látogatók kipróbálhatják a mindennapos munkák során használt eszközöket, működés közben figyelhetik meg a rakodó- és aprítógépet, megfoghatják a tölgyfa és a fenyő levelét, megérinthetik a szarvas agancsát, megsimogathatják a vadászkutyákat és megnézhetik, hogy mi mindent készíthetünk fából vagy a növények egyéb részeiből.

Az EGERERDŐ Zrt. hosszú távú célja a jövő generációjának szemlélet- és magatartásformálása környezettudatos nevelés megvalósításával.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kedvezményt biztosítunk a Mátravasúton. Aki Mátrafüredre a kisvonattal érkezik, és a jegyét lepecsételtetni a Mátrai Erdészeti Nyílt Nap regisztrációján, visszafelé ingyen utazhat.
A vonatok a menetrendben meghirdetett időpontokban közlekednek, a megnyitóra 8:30-kor különjáratot indítunk Gyöngyösről. Nagyobb csoportok esetében kérjük, hogy a kisvasut@egererdo.hu e-mail címen vagy a MÁTRAVASÚT (37) 312 447 telefonszámán regisztráljanak, hogy mindenki számára kényelmes utazást biztosíthassunk. Igény esetén a járatokat sűrítjük.

Facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/matrafured/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420