Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /home/matrafured/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
VM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium – Mátrafüred

VM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási

Szakképző Iskola és Kollégium, Gyöngyös-Mátrafüred

A Mátra Szakképző Iskola a mátrafüredi Vadas Jenő Erdészeti Szakközépiskola és a gyöngyösi Almásy Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola összevonásából jött létre 2005. július 1-én. A Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában működő intézmény, az ország legnagyobb tiszta agrárprofilú középiskolája.

Az iskola feladatai között kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, az ökológiai szemléletű magatartás kialakítása, a környezetkímélő gazdálkodás oktatásának előtérbe helyezése.

Az iskola képzési kínálata

  • Erdésztechnikus
  • Vadgazdálkodási technikus
  • Mezőgazdasági technikus
  • Erdészeti szakmunkás
  • Virágkötő, – berendező, virágkereskedő
  • Méhész
  • Fakitermelő
VM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium, Gyöngyös-Mátrafüred

Az iskola egyéb tevékenysége, szolgáltatásai

Az intézmény egész éven át működő, befogadó iskola. Az üdülőövezeti szép természeti környezet, az intézményi adottságok és létesítmények alkalmassá teszik különböző szakmai bemutatók, egy és több napos továbbképzések, konferenciák, versenyek, osztálykirándulások, esküvők megrendezésére.

Az iskola parkja

Az iskola gyönyörű, nyugalmat sugárzó természeti környezete, gondosan rendben tartott sport létesítményei, szabadidőparkja, ideális feltételeket teremt a diákok számára, a munkára és a kikapcsolódásra egyaránt. Az ember és a természeti környezet harmonikus kapcsolatának alakítása, ápolása kiemelt helyet kapott a Mátra Szakképző Iskola Pedagógiai Programjában is.

Az iskolakertben 10 köztéri, zsűrizett képzőművészeti alkotás látható. Ezek a nyaranként megszervezett művésztáborokban alkotó művészek ajándékai.

A hegyoldalban ökumenikus erdei Istentiszteleti hely található, amelyet három egyház püspöke szentelt fel. Ez talán egyedül álló az ország világi iskolái között. Az oltár egy térplasztika, „M” betűt formáz. (Magyarország, Mátra, Mária), tetején a Szentkorona másolata található. Az egyik pavilonszerű épületet három tanítványunk készítette egy mátrafüredi fafaragó művész irányításával, gyakorlatot szerezve a fafeldolgozás és a népi építészet terén. A területen sok madáretető is található, amit tömegesen látogatnak a madarak a téli időszakban. A látogatók és a tanulók ismeretszerzését segítik azok a táblák, amelyek az erdészeti károsító rovarokat, valamint kertünk madárvilágát mutatják be. Gyönyörű fa faragott táblán olvasható az Erdő fohásza, a Víz fohásza és a Hegy fohásza. Az iskola vadaskertjében vaddisznók, muflonok tekinthetők meg.

Elérhetőségeink:

3232 Mátrafüred, Erdész út 11.

Tel.: 37/520-250;  fax: 37/520-100

E-mail cím: matraszakkepzo@freemail.hu

www.matra-szakkepzo.sulinet.hu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/matrafured/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420