Óvodánk 1950 óta működik Mátrafüreden, erdei környezetben, családi jellegű épületben. Két óvónő és egy dajka várja egy osztatlan csoportba a gyermekeket.

Óvodánk 2008. január 28-ától új helyre költözött.

A régi általános iskola földszintjét kaptuk meg. A tágas, felújított épület szintén egészséges, erdei környezetben található. Külön öröm, hogy itt rendelkezésünkre áll egy tornaterem, ahol a gyerekek mozgáskultúrájának fejlődése biztosított. Óvodánk családias hangulatú, mivel osztatlan csoporttal működik, így a testvérek egy csoportba járhatnak. Szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a családdal szorosan együttműködve, a családi nevelésre építve, az életkori sajátosságokat, az egyéni fejlődési ütemet figyelembe véve segítjük elő a gyermeki személyiség fejlődését, kibontakoztatását, kiegészítve a környezettel való együttélésre neveléssel. Mindenkor a gyermekek érdekeit tartjuk szem előtt, mely tevékenységünk legfőbb meghatározó feladata.

Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat nálunk.

Szobáink tágasak és jól felszereltek, a gyermekek igényeit kielégítik.
Mivel az óvoda az erdő mellé épült, fontos feladatunknak tekintjük akörnyezetvédelmet is. Éppen fontos feladatnak tartjuk a szelektív hulladékok gyűjtését, mint papír, műanyagok. A  használt elemek gyűjtése már évek óta működik,  ezek elhelyezhetők az óvodában található kijelölt konténerben.
A természet védelme érdekében már két éve csatlakoztunk a Suli – Pet programhoz, mellyel elősegítjük a műanyag palackok újrahasznosítását.
Óvodánk tagja a Magyar Madárvédő Egyesületnek, mint Madárbarát Óvoda,és hazánk madárvilágának megismertetése, “közel hozása”, valamint az állatok védelmére nevelés a legfőbb célja.
Sokat kirándulunk, színházba járunk Gyöngyösre, Egerbe és Budapestre. Az állatokkal való ismerkedés érdekében minden évben látogatjuk a gyöngyösi, jászberényi, budapesti állatkertet és a miskolci vadas parkot.

Szoros kapcsolatban állunk több helyi idősotthonnal, látogatjuk őket, ünnepek alkalmából műsorral kedveskedünk nekik.

Óvoda Mátrafüreden

Fakultatív programok:

Angol nyelv tanulása, gyermek-agykontroll, MIND-Lab.

Cím: 3232 Mátrafüred, Üdülősor u. 1.

Tel: +36 37 320-021

Mail: ovoda.matrafured@hivatal.gyongyos.hu

Web: http://www.matrafurediovoda.hu

Tagóvoda vezető: Erdélyi Éva